Tetőtér hőszigetelése természetes építőanyagokkal

9. November 2020

5 előny, amit a természetes építőanyagokkal történő tetőtérbeépítés jelent

A természetes építőanyagok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek mind újépítésnél, mind pedig felújításnál. Most azt vizsgáljuk meg, mi a helyzet tetőtérek hőszigetelésénél.

 1. a természetes hőszigetelések használata a tetőtérben kimagasló védelmet biztosít a nyári hőség ellen. A kender és farost hőszigetelések, mint pl STEICOflex  alacsony hővezetési tényezővel, nagy sűrűséggel és nagy hőtároló kapacitással rendelkeznek. Ez a 3 tényező, ami egy hőszigetelő anyag esetében biztosítja, hogy a legforróbb nyári hőségben sem fog átmelegedni az otthonunk, és a hideg téli napokban is hosszú ideig tartja a kellemes meleget.

  STEICO Universal szarufa fölötti hőszigetelésA STEICO farost hőszigetelésekkel akár 13-14órás fáziseltolódás is elérhető. Az európai ajánlás 10 óra.
 2. A természetes farost hőszigetelések kiváló védelmet biztosítanak a külső zajforrásoktól
  Aki egy nagyváros forgalmas utcájában él kiváltképp fogja értékelni a csendet a saját otthonában. Egyre többen panaszkodnak arról, hogy a külső zajforrásoktól nem tudnak megfelelően pihenni és feltöltődni. A STEICO farost hőszigetelések nagy tömegüknek (akár 340kg /m3 sűrűség, a kőzetgyapot 30-35kg/m3 a polisztirol kb 10kg/m3) . Pl. STEICOuniversal 
 3.  A STEICO farost hőszigetelések kimagasló biztonságot jelentenek tűz esetén. A fa ég ez nem is vitás, mégis a több évtizedes gyártási tapasztalatnak köszönhetően lehetséges olyan szerkezetek kialakítása, amelyek tűz esetén nem bocsájtanak ki mérges gázokat, kevesebb füst képződik és a szerkezet akár 90 percig is kitart biztonságossá téve ezzel az emberi élet mentését

  Extra tipp: az alábbi videót az IBN Nemzetközi Épületbiológia Intézet készítette, amelyben 4 tipikusan használt hőszigetelő anyagot vizsgáltak meg égés közben: polisztiol,xps, ásványgyapot, farost
 4.                      

4. A STEICOuniversal farost hőszigetelés 3 funkciót lát el : hő-és hangszigetelés,szélzárás és vízlepergető. Amennyiben a STEICOuniversal szarufa fölötti hőszigetelést felhelyeztük, akkor akár 1 hónapig is garantáltan nem történik baja mégha a cserepelés addig nem is készül el

5. A STEICOfarost hőszigetelések természetes módon képesek a levegő páratartalmát szabályozni, így csökkentve ezzel a penészedés és páralecsapódás veszélyét.

az alábbi táblázat azt mutatja, hogy adott STEICO farost hőszigetelésből 1m3 szigetelőanyag, hány liter nedvességet tud felvenni, anélkül hogy a hőszigetelő képessége drasztikusan leromlana.

Kíváncsivá tettük? Lépjen kapcsolatba a NATURICA Group Kft minősített STEICO szakkivitelező csapatával, és kérjen egy ingyenes árajánlatot tetőtérbeépítéséhez.
  +1 pozitív tulajdonság: a természetes hőszigetelések, mint a STEICOfarost hőszigetelések alkalmazásával a környezetének is jót tesz. 1 m3 fa ugyanis 1,2 tonna CO2-őt köt meg. Ezen túl a fa egy megújuló alapanyag, mely ha felelőségteljes erdőgazdálkodásból származik a növekmény több mint, amit elhasználunk.