A jövő faépítészete – klímavédelem természetes építőanyagokkal – 2023.09.06-07 Tököl

1. September 2023
Fotó: St.Andrä Auenweide.at ökofalu Bécstől 30km-re

2023.szeptemer 6-7 Tököl – A kétnapos szakmai rendezvényen a legújabb és leginnovatívabb faépítészeti megoldásokat bemutató előadások mellett, gyakorlati work-shopokon is részt vehetnek az érdeklődők, ahol falpeneleket, tetőszerkezetet építünk meg.

Az innovatív I gerendáktól, a fabetonnak is nevezett CLT technológián át a milliméterpontos üzemi megmunkálással készült KVH fal és födémpanelok, és a fiatalabb generáció körében kedvelt mobilházak is megtekinthetőek lesznek a KP SALES HOUSE Kft. telephelyén.

A fa, mint természetes építőanyag a jövőben egyre fontosabb szerepet kap, hiszen használatával nagyban hozzájárulunk a klímavédelmi célok eléréséhez, az üzemi gyártásnak köszönhetően pedig akár nagyobb épületek: társasházak, irodaházak, óvodák és iskolák is gazdaságosan és jó minőségben építhetőek.

KOKONI ONE lakónegyed Berlin – klímapozitív, természetes építőanyagokból épült lakónegyed

Európa szerte egyre több olyan megvalósult épület található, ahol már 4-5 emeletes, de nemritkán 6 emeletes többezer négyzetméteres új fa épületek épülnek, ezt fogja a helyszínen bemutatni az Európai Készházszövetség (EFV European Federation of Prefabricated Building) ügyvezetóje Dipl.ing Georg Lange.

A világ legnagyobb természetes hőszigetelőanyag gyártójának a STEICO-ónak az alkalmazástechnikai vezetője pedig egy 4 emeletes plusszenergiás, nagypaneles technológiával megépült irodaházat is bemutat, és egy nemrégiben átadott felújítási projektet: ahol egy energetikailag nagyon elavult tömblakás energetikai felújítását is megismerhetjük, ahol a meglévő szerkezethez nagypanelos elemeket építetettek hozzá. A tököli készházgyártó üzemben ezt követően megépítünk egy standard passzív falelemet (mindössze 36,5cm vastag), egy a nyári hőségre optimalizált tetőszerkezetet és a passzívház kritériumok szerinti ablakbeépítést is megmutatják.

Az Építésgazdaságért Felelős Helyettes Államtitkárság-tól Osváth Gábor Dezső bemutatja a természetes építőanyagok szerepét a hazai építésgazdaságban.

Végül,de nem utolsósorban Beleznay Éva a HuGBC vezető fenntarthatósági tanácsadó workshopján megtudhatjuk, hogyan járul hozzá a készházépítés a 2050-ig vállalt karbonsemmleges kibocsátáshoz.

ECOCOCON építési rendszer, favázas szalma hőszigetelésű passzívházak

A rendezvényen lehetőség lesz kapcsolatépítésre, új ismerettségek szerzésére, hiszen a hazai készházépítő szakma legjobb cégei is képviselve lesznek, építészekkel és kivitelező cégekkel egyaránt.

A rendezvény az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége és a MAKÉSZ szervezésében kerül megrendezésre, az Európai Készházgyártó Szövetség támogatásával

A rendezvény programját itt találhatjátok és a regisztrációs linket pedig ide kattintva érhetitek el.