Farostlemez szigetelés

Naturica – STEICO farost hőszigetelő anyagok

Főként az új építésű házaknál evidens, hogy az épületre mindenképpen fog kerülni hőszigetelés, hiszen ezáltal garantálható a hőveszteség minimálisra csökkentése. Persze a minőségi hőszigetelés nem kizárólag az új épületek sajátja, hanem egyre több régebben épült ház tulajdonosa is felismeri a szigetelés szükségességét. A hőszigetelésre manapság többféle szigetelőanyag áll a rendelkezésre, azonban ha az energiatakarékosság mellett a környezetvédelmet és az egészséget is szem előtt tartjuk, akkor a STEICO farost hőszigetelő anyagok jelentik az ideális választást.

A hőszigetelés és a környezetvédelem kapcsolata

A hőszigetelést elsősorban az energiatakarékosság, ezáltal pedig az alacsonyabb fűtési költségek indokolják. Azonban attól, hogy a szigetelésnek köszönhetően energiatakarékossá válik egy otthon, az nem lesz automatikusan környezetbarát is. Hiszen például az EPS lapok nagyon népszerűek alacsony áruk és jó szigetelőképességük miatt, de nem természetes anyagból készülnek, ráadásul előállításuk igen környezetszennyező.

Ezzel szemben a farost hőszigetelés természetes anyagból, vagyis fenyőfából készül, ami megújuló alapanyag, környezetbarát és újrahasznosítható. Ráadásul a gyártáshoz felhasznált fa felelősségteljes erdőgazdálkodásból származik, ami lényegében azt jelenti, hogy környezettudatos magatartást követve minden egyes kivágott fa helyén új fa lesz ültetve.

Szigetelőképesség szempontjából a farost hőszigetelés könnyedén felveszi a versenyt más hőszigetelő rendszerekkel, hiszen anyagsűrűsége magas, a hővezető képessége alacsony, és a speciális hőtároló kapacitása rendkívül nagy, vagyis a hőszigetelési hatékonyság télen és a legforróbb nyári napokon is kimagasló.

A természetes hőszigetelés minimalizálja az ökológiai lábnyomot

A STEICO hőszigetelés gyártása és felhasználása egyaránt környezetbarát, hiszen a gyártás során nincs szükség vegyi anyagok hozzáadására, mivel a kezeletlen fenyőfát ipari megmunkálással alakítják építőanyagokká. Ennek köszönhetően a farost hőszigetelés valóban természetes szigetelés, ugyanis mentes mindenféle egészségkárosító adalékanyagtól.

Ráadásul a gyártás során keletkezett hulladék visszaforgatásra kerül, vagy energia termelésére használják a biomassza-erőműben. A felhasználás során keletkezett hulladék esetén szintén nincs szükség különleges kezelésre, mint például a vegyi hulladékoknál, mivel a farost hőszigetelés nagy része újrahasznosítható.

STEICO farost hőszigetelő anyagok

A természetes hőszigetelés kivitelezhető flexibilis farost hőszigetelő táblákkal, illetve befújásos hőszigetelés szintén elérhető. A hőszigetelő táblák tömör rostszerkezettel rendelkeznek, aminek köszönhetően egyrészt meglehetősen stabilak, másrészt formatartóak. A kezelésük viszonylag egyszerű, mindössze egy hőszigetelésvágó késre   van szükség, melynek segítségével könnyedén méretre vágható a tábla.

Ezzel szemben a befújásos hőszigetelést szakemberek végzik, akik magas nyomással fújják be a szigetelést a zárt részek közé vagy éppen nyitott eljárással például a padlásfödém hőszigetelésénél. A befújásos hőszigetelés elsősorban előregyártott épületrészek szigetelésére alkalmas, ráadásul nem jelent problémát a különféle nagyságú és vastagságú hézagok szigetelése sem. Hatalmas előnye, hogy gyors és nincs vágási hulladék, illetve a maradék komposztálható.

Amennyiben Ön is természetes és egészséges hőszigetelést szeretne az otthonába, vegye fel a kapcsolatot szakértő tanácsadó csapatunkkal, és segítünk megtalálni az Ön számára leginkább kedvező megoldást!