I-gerendák STEICO joist & wall

A STEICO gerendák könnyű és energiatakarékos építőelemek. A gerenda alját és tetejét összekötő része szerkezeti farostlemezből készül. A Steico LVL ragasztott laminált fa több rétegből áll ragasztott borovi és lucfenyőből ami a legmagasabb stabilitást és minőséget biztosítja. Az LVL  ragasztott laminált fa  gerenda a legmagasabb merevséget biztosítja.

STEICO I gerendák

Ebben a kategóriában a STEICO I gerendák találhatók meg, melyek egyesítik a magas fokú terhelhetőséget és a fokozott energiahatékonyságot. Az életünk jelentős részét zárt terekben töltjük. Azonban felmerülhet a kérdés, hogy milyen hatással van ez az egészségünkre, illetve van-e egyáltalán bármi hatása, hogy milyen anyagokkal vesszük körbe magunkat, milyen építőelemekből áll a házunk.

Az építőipar és a felhasználható anyagok köre az évek múlásával folyamatosan bővül, és ennek a fejlődésnek hála ma már lehetőség van olyan energiatakarékos házat építeni, ami egyben környezetbarát és egészséges is. Az ilyen ház építéséhez szükség van többek közt hőszigetelő anyagokra, építőlapokra és természetesen megfelelő tartószerkezeti elemekre is.

Mitől lesz egy építőelem környezetbarát?

Ahhoz, hogy egy építőelem, mint például egy gerenda környezetbaráttá minősíthető legyen, több feltételnek is meg kell felelnie.

Az egyik feltétel, hogy a gyártásához megújuló alapanyagot kell használni. A STEICO I gerendáknál, éppen úgy, mint minden STEICO építőelemnél ez természetesen megvalósul, hiszen a gerendák a szigetelőanyagokhoz hasonlóan fából készülnek. A gyártás során a kezeletlen fa ipari megmunkáláson esik át, aminek köszönhetően kimagasló tudású építőanyaggá válik.

Ugyanakkor az ökológiai lábnyom miatt fontos az is, hogy az alapanyag felelősen üzemeltetett FSC minősített erdőgazdálkodásból kerüljön ki, ami annyit tesz, hogy minden egyes kivágott fa helyére új fa lesz ültetve.

Környezetvédelmi szempontból szintén lényeges tényező, hogy a STEICO gerendák gyártása során keletkezett maradékok tovább hasznosíthatóak, vagyis vagy visszaforgatásra kerülnek, vagy biomasszaként energia termelésére használják.

Szintén fontos még, hogy a felhasználás során keletkezett hulladék újrahasznosítható, ráadásul különleges kezelést sem igényel, mint amilyet a vegyi anyagok viszont igen.

Miért jó a fából készült gerenda?

A fából készült építőanyagok, ezáltal a gerendák is rendelkeznek a fa több előnyös tulajdonságával, ilyen például a hő- és hangszigetelés, valamint a páravédelem. Ezenfelül a fából készült gerendák rendkívül tartósak, hiszen sem a nedvesség, sem a hideg, de még a nagy hőség sem árt nekik.

Továbbá allergiások számára kifejezetten ajánlott természetes anyagokból készült építőelemeket alkalmazni, hiszen ezek mentesek az egészségre káros adalékanyagoktól, vagyis használatukkal egészséges élettér alakítható ki.

Mire használhatóak a STEICO gerendaelemek?

A STEICO wall fantázianévre hallgató gerenda kiválóan felhasználható többek közt a padló- és a falszerkezetek megépítéséhez faépületekben, a lakóépületek bővítésére.A STEICOjoist termékek pedig főként tetőszerkezetek és födémek építéséhez használható, passzívház minősített, hőhídmentes gerenda akár 50cm-es övmagasságban is elérhető!! A STEICOjoist alkalmazásával könnyedén építhetőek közel nulla energiagiényű épületek is.

Alacsony súlya ellenére a teherbíró képessége meglehetősen magas, de súlya miatt akár daru nélkül is könnyedén mozgatható. Könnyű megmunkálni és összeszerelni, hiszen a gerenda alján és tetején lévő szerkezeti rész rétegelt fafurnérból készül, illetve ezek között speciálisan kifejlesztett pozdorja biztosítja a maximális szilárdságot.

A STEICO LVL egy több rétegből álló ragasztott fenyőfából készülő szerkezeti elem. Ez a típusú gerenda a legmagasabb merevséget biztosítja. Kiválóan alkalmazható födémek, akár látszógerendás födémek kialakítására, ráadásul a STEICOwall és STEICOjoist I gerendákhoz hasonlóan az LVL is minősített passzívház építőelem.

Amennyiben Ön is úgy gondolja, hogy a STEICO környezetbarát és energiatakarékos építőelemei megfelelnek az Ön építési terveinek, vegye fel a kapcsolatot szakértő mérnök tanácsadó csapatunkkal, akik több mint 10 év tapasztalatukkal segítenek Önnek kiválasztani a terveihez szükséges alapanyagokat!

Kérésre:

STEICO-XPRESS szoftvert biztosítunk a STEICO joist és Steico wall gerenda tervezők számára.