Egyéb termékeink

Kiegészítő termékek – tetőfóliák, ragasztószalagok, tömítőanyagok

A házak hőszigetelése energiatakarékosság szempontjából egy meglehetősen evidens lépés, ami a kellemes komfort mellett a fűtési költségekre is igen jó hatással van. A többféle szigetelőanyag közül sokszor nehéz lehet választani, de ha nem csupán az energiatakarékosságot tartjuk szem előtt, hanem a környezetvédelmet és az egészséget is, akkor a farostlemez-szigetelés a legjobb választás. A szigetelőanyag mellett viszont szükség van egyéb kiegészítő termékekre, mint például ragasztóanyagokra, tömítőanyagokra, illetve párafékező és páravariábilis fóliákra is.

Mire való a párafékező és a páraáteresztő fólia?

Az egyik legfontosabb kiegészítő termék a tetőtérben kötelezően elhelyezett tetőfólia, ami lehet párazáró vagy páraáteresztő. Ez rendszerint egy nagy szakítószilárdságú és jó minőségű fólia, melynek elsődleges feladata a tetőtéri szigetelőanyagok védelme az esetlegesen beszivárgó csapadéktól és a párától. A STEICO rendszerek páratechnikailag nyitott rétegrendet írnak elő, így biztosítható ugyanis hogy a STEICO hőszigetelések természetes páraszabályozó tulajdonsága érvényesülni tudjon. Felújításoknál különösen jó szolgálatot tesz a STEICOmulti renova speciális páravariábilis fólia, amely különlegessége hogy nagy páraterhelés esetén teljesen zárt, míg normál körülmények között nyitott.

A páraáteresztő fóliát, mint amilyen a STEICO multi cover 5 vagy a STEICO multi membra 5 fólia is, melyeket főként a külső oldalon javasolt alkalmazni. Leggyakrabban ezt a fóliát a szarufákra fektetik, vagyis a fólia közvetlenül érintkezik a szarufák közötti réseket kitöltő szigetelőanyaggal is. Mivel a pára bentről kifelé vándorol, így a fólia belső oldalán lecsapódna, ami miatt a szigetelőanyag átnedvesedne és a hőszigetelő képessége jelentősen romlana. A páraáteresztő fólia éppen ebben nyújt segítséget, vagyis biztosítja, hogy a bentről érkező pára átjusson rajta, de a cserepek felől jövő nedvességet már nem engedi át.

Párafékező fóliát, mint amilyen a STEICOmulti membra 5-ös belső oldalon ajánlott alkalmazni például befújásos hőszigetelések esetén. Ebben az esetben a fólia szintén a szarufákra kerül, de azt ellenléccel fogatják meg, hogy így légrés alakuljon ki a fólia és a cserépfedés között, valamint a szigetelőanyag és az alátéthéjazat között. Ennek köszönhetően a kívülről érkező nedvesség és a bentről kifelé vándorló pára egyaránt elvezethető, mivel a légrésekben lévő huzathatás miatt a nedvesség könnyedén ki tud szellőzni. 

Falaknál és mennyezetnél különösen akkor javasolt párafékező fóliával kiegészíteni a rendszert, ha a fából készült tartószerkezet közé hőszigetelés is kerül, hiszen így akadályozható meg, hogy a pára a szerkezetbe jusson.

Kiegészítő termék ragasztásra és hézagkitöltésre

Nyílászárók beépítésénél elengedhetetlen kellék a rések kitöltésére használt anyag, amire a PUR habot szokták javasolni. Azonban ennek az anyagnak szintén van egy egészségesebb és környezetbarátabb, vagyis oldószer- és szilikonmentes változata, mégpedig 100%-ban birkagyapjúból készül. Az ISOLENA Fugenband akár 6 mm széles rések kitöltésére is alkalmas. 

A STEICOProtect homlokzati hőszigetelő tábláknál valamint a STEICOuniversal szarufa fölötti szigetelések közötti hézagok kitöltésére a STEICOmulti fill tömítőanyag az ideális.

A fokozottan energiatakarékos épületeknél rendkívül fontos a kellő légtömörség elérése, ebben nyújt segítséget Önnek a STEICOmulti tape ragasztószalag, mely különböző szélességben és kiszerelésben érhető el. 

A homlokzati hőszigetelőlapok rögzítéséhez a STEICO a speciális hőhídmentes E-JOT dűbelek és kiegészítők ajánlottak. Nagyon fontos, hogy a STEICOprotect vakolható homlokzati hőszigetelő táblákra kizárólag a nyitott páratechnikai felépítést támogató szilikát vagy szilikon vékonyvakolati rendszerek alkalmazhatóak 

Amennyiben Ön is úgy gondolja, hogy nem csupán a szigetelőanyag természetessége a fontos, hanem a kiegészítő termékek kiválasztásánál szintén lényeges szempont az egészségbarát jellemző, akkor nézzen szét kínálatunkban, vegye fel a kapcsolatot szakértő csapatunkkal, és rendelje meg a választott termékeket!.

ISOLENA Juh gyapjú szigetelés

ISOLENA 100% Juhgyapjú hőszigetelés

 A juhgyapjú kiváló hőszigetelő képességét talán senkinek sem kell bemutatni, hiszen rengeteg meleg takaró készül a juhok gyapjújából. Ugyanakkor szokatlan ötletnek tűnhet ezzel az anyaggal szigetelni a házat, de ha jobban belegondolunk, ez is épp olyan természetes anyagnak számít, mint akár a fent említett pamut hőszigetelés is.

A juhgyapjú-szigetelés előnyei közé sorolható a belső tér páratartalmának megfelelő szabályozása, a hangszigetelő képessége, és az a tulajdonsága, hogy beépítés során nem okoz irritációt, valamint a későbbiek folyamán allergiát sem.

A gyapjú kiváló megoldást jelent az olyan területeken, ahol magasabb páralecsapódással kell számolni, hiszen ez az anyag a saját tömegének a 33%-át is képes felvenni és eltárolni anélkül, hogy nedves lenne, vagy az épületburkolatra bármilyen negatív hatást gyakorolna. Sőt, a nedvesség ellenére a penészgombáktól sem kell tartani, hiszen a tojásfehérjerostból álló szerkezete nem nyújt megfelelő táptalajt a penészgombáknak, és a kártevők sem károsítják.

Amennyiben Ön is úgy gondolja, hogy a pamutból vagy a juhgyapjúból készült hőszigetelő anyagok megfelelnek az Ön energiatakarékossági törekvéseinek, vegye fel a kapcsolatot szakértő csapatunkkal, akik segítségére lesznek a megfelelő termék kiválasztásában!

Pamut szigetelés

Egyéb termékeink: pamut hőszigetelés

A gyapot az egyik legősibb növény, melyet az ember termeszt. Ennek a növénynek a magjait burkoló finom szálak halmaza a pamut, mely anyag főként a textiliparban használatos. A hőszigetelés készítéséhez a pamutot táblákba préselik, melynek méretei attól függően változnak, hogy éppen milyen területet terveznek lefedni vele. A pamut hőszigetelő anyagokat elsősorban szarufák közötti hőszigeteléshez ajánlják, de a könnyűszerkezetes falak hő- és hangszigetelésére egyaránt kiváló megoldást kínálnak.

A pamut amellett, hogy környezetbarát alapanyag, hiszen megújuló anyagból készül, emellett újrahasznosítható és komposztálható is. Továbbá kiváló hővezető, nedvszívó és légáteresztő képességgel rendelkezik, valamint hangszigetelő anyagként egyaránt megállja a helyét.

Az egészségre nem tartalmaz káros anyagokat, nem irritálja a bőrt, ezért dolgozni meglehetősen könnyű vele.

A pamut hőszigeteléssel ellátott házakban a vályoghoz hasonlóan nyáron kellemesen hűvös a levegő, míg a hideg hónapokban könnyedén tartja a meleget, ráadásul kellemes közérzetet biztosít.

A pamut hátránya viszont, hogy viszonylag könnyen és gyorsan képes meggyulladni, ezért a feldolgozás során égésgátló adalékszerrel kell kezelni. Továbbá a nedvszívó képessége miatt nem ajánlott olyan helyen alkalmazni, ahol nedvességnek van kitéve, mert penészedésre hajlamos. Viszont a rágcsálók nem jelentenek számára problémát, hiszen számukra nem tartalmaz táplálékforrást.