Kender hőszigetelések téglaházakhoz

10. June 2020

Masszív kender hőszigetelőtáblák – A legjobb választás téglaházához, ha hő és hangszigetelésről van szó.

Szeretné téglaházát még komfortosobbá és energiatakarékosabbá tenni? Akkor tekintse meg, milyen előnyökkel jár, ha műanyagok helyett természetes alapú, kender hőszigeteléssel szigeteli otthonát.

Védelem a külső zajforrásoktól:

A nyugalom egy igen fontos igényünk és elvárásunk otthonunk 4 fala között, ott ahol nyugodtan szeretnénk kipihenni magunkat.  Napjainkban egyre többen panaszkodnak lakókörnyezetükben a külső zajforrások miatt, mely koncentrációs és alvászavarokat és magas vérnyomást is okozhat. Különösen az alvás szakaszában reagál érzékenyen szervezetünk. A masszív kender hőszigetelésekkel a legszigorúbb hangszigetelési elvárások is megvalósíthatóak. Akár -10dB. A masszív kender szigetelések különösen az ember számára jól hallható 200-12000 Hz tartományban csökkentik a zajterhelést.

Tartósság

A masszív kender hőszigetelő táblákhoz ajánlott karbonszálerősített homlokzati vékonyvakolati rendszer, nyitott diffúziójú és az egyetlen olyan vakolatrendszer amely képes ellenállni akár 4cm-es átmérőjű jégesőnek is.

Hőtárolás

A modern téglák közismerten nagy hőtároló tömeggel rendelkeznek, és ehhez jó hőszigetelő képességgel is. A kender hőszigetelőtáblák ezt csak méginkább felerősítik ezen tulajdonságokat és minimalizálja a hőhidakat.

Környezetvédelem

A vakolathordó és hőszigetelő táblákat kenderből állítják elő, mely a növekedése során sem talajjavítót sem pedig permetezőszert nem látott. A kender növény naponta akár 10cm-ert is növekszik így 100 napon belül aratásra kész.

Gyors kivitelezhetőség 

Egy építkezés mindig megterhelő a család számára. Akkor lélegezhetünk fel egy kicsit, amikor már állványzat elbontásra kerül. Minél hamarabb, annál jobb. A kender hőszigetelésekkel akár 20 nappal gyorsabban végezhetünk a homlokzati munkálatokkal, mint a hőszigetelő vakolatok esetében.

Habár a kender hőszigetelések ára némileg magasabb, mint 4cm hőszigetelő vakolaté a korábban említett előnyökkel hamar megtérül a többletköltség.

Szabadság a felületképzések és színek területén

A hőszigetelővakolatoknál általában nem használhatóak sötétebb színárnyalatok. A kender hőszigetelőtáblák ezzel ellentétben csökkentik a felületi feszültséget és a karbonszálerősített vakolattal nem kell lemondanunk a sötétebb színekről és tradícionális vagy éppen modern felületi struktúrákról sem.

Bővebb információ és technikai adatok ide kattintva érhetőek el!

Kérjen ingyenes árajánlatot téglaháza természetes hőszigeteléséhez