Miért pont a STEICO
steico_sidlo
A STEICO társaságról

A STEICO csoport a világ legnagyobb természetes, farost alapú hőszigetelő anyag gyártója. A STEICO AG több mint 1300 munkatársat foglalkoztat, a München melleti  Feldkirchenben található központjukban, ahol a menedzsment, az értékesítés és a kutatás – fejlesztési részleg is megtalálható. A gyártás három európai helyszínen történik.

A NATURICA GROUP Kft egy szakképzett értékesítési képviselő technikailag tapasztalt értékesítési csapattal, amely teljes körű tanácsokat nyújt a STEICO anyagok és alkalmazások terén. Emellett az értékesítő hálózattal való intenzív együttműködés személyre szabott tanácsokat nyújt.

Egészséges lakóklíma

A természetes fa alapú hőszigetelés, mint egy jó funkcionális ruházat viselkedik a házunknál. A magas páratartalom (pl. főzésnél vagy zuhanyzásnál) a farost hőszigetelések természetes páraszabályozó képességének és úgynevezett nyitott diffúziójú felépítésének köszönhetően nem reked a szerkezetben hanem szabadon távozhat. Ugyanakkor a STEICO hidrofób farost hőszigetelő táblák hatékony védelmet biztosítanak az időjárási hatásoktól.

A párazáró fóliák túlzott használatával gyakran az épületünket egy műanyag zacskóba csomagoljuk, mely nem képes a keletkezett pára elvezetésére. Épületbiológiai és épületfizikai szempontból a nyílt diffúziójú szerkezetek az ajánlottak, melyek védik a szerkezetet az építési károktól és nagyban hozzájárulnak az Egészséges lakóklíma kialakításához

A farost hőszigetelések egyaránt biztosítanak kiváló védelmet a téli hidegben és a nyári hőség ellen is. Alkalmazásukkal jelentősen csökkenthető otthonunk energiafelhasználása. A gyártás során semmilyen egészségünkre vagy környezetünkre ártalmas mesterséges adalék nem kerül hozzáadásra, így a STEICO hőszigeteléseknek nincsenek káros kipárolgásai, allergiásoknak is ajánlottak.

Minőség

A STEICO piacvezető gyártó a farost alapú hőszigetelések és tartószerkezeti elemek gyártása területén. Folyamatosan tökéletesíti a gyártástechnológiát,melynek köszönhetően high-tech termékeket képesek előállítani egészségkárosító és környezetterhelő mesterséges adalékoktól mentesen. A nyersanyagtól a késztermékig az anyagok számos szigorú ellenőrzésen és teszten haladnak át. Így garantálható, hogy csak kiváló minőségű termékek kerülnek ki a gyártósorokról.

A STEICO hőszigetelések nagy része rendelkezik NATUREPLUS minősítéssel. Ez egy nemzetközi minőségi megfelelőségi tanúsítvány építőanyagokat vizsgál és minősít aszerint, hogy azok  mind az emberi egészségre, mind pedig a környezetünkre ártalmatlanok legyenek.

A farost alapú hőszigetelő anyagok gyártása és fejlesztése az ISO 9001:2008-as szabvány szerint történik. ISO 9001:2008-as minősítéssel rendelkezik.

A STEICO termékek minőségét több független intézet is vizsgálta, mint ahogyan az ÖKO-TEST is. Ez garantálja ügyfeleinknek az állandóan magas, kiváló minőséget

prehrievanie
Védelem

Védelem a túlmelegedés ellen

Hogyan lehet otthona a legforróbb nyári melegben is kellemesen hűs, akár légkondícionáló gépek nélkül is?

A STEICO farost hőszigetelések természetes adottságaiknak (nagy sűrűség, óriási hőtároló kapacitás) köszönhetően kiváló védelmet jelentenek otthonának a legforróbb nyári napokon is. Ennek köszönhetően csökkenthetőek otthonának hűtési költségei, nem szükséges légkondicionáló gépek, ventillátorok üzemeltetése, és a nyugodtan aludhat a nyári hónapokban is.

Védelem a téli hideg ellen

A fa rostszerkezete porózus, mely sok levegőt képes tárolni és jó hőszigetelő képességgel (λ 0,036-0,042 [W / ( m * K ) rendelkezik. Ezáltal  egyaránt képes a legforróbb nyári melegben is megvédi otthonát, és a leghidegebb téli időben sem hűl ki az épület.

A zaj ellen

A farost hőszigetelések rostszerkezetüknek és nagy sűrűségüknek köszönhetően kiváló védelmet biztosítanak a külső zajforrásoktól, így otthonunk csendesebb és kényelmesebbé válik.

A tűz ellen

A fa ég.  Így igaz. A több évtizedes gyártási tapasztalatnak köszönhetően a STEICO-nak sikerült elérnie, hogy az égés bekövetkeztekor a felületen szén réteg keletkezik, mely elvonja az égéstől az oxigént. Megakadályozva ezzel a tűz továbbterjedését és a gyors égést. Akár F90-es azaz 90 perces tűzbiztonság is elérhető. Mindez egy az élelmiszeriparban is használt ásványi só az ammónium –foszfát alkalmazásával.

A fa ég, vitathatatlan. És mégis lehetséges fagyapot hőszigeteléseket gyártani, úgy hogy egy nagyon magas fokú tűzbiztonságot garantáljanak.

A fa nem úgy viselkedik tűz esetén, mint ahogyan azt sokan gondolnák

Az acélelem összeomlása, amíg a szerkezet fa eleme egyben maradt.

Általánosságban elmondható, hogy a fa ég, azonban az is igaz hogy a megfelelő gyártástechnológiával a legmagasabb fokú tűzvédelem is biztosítható. Sok hagyományos  hőszigetelő anyag gyorsan megolvad a tűz alatt és így nem biztosítható a megfelelő tűzvédelem. A STEICO farost hőszigetelésekkel 60 de akár 90 perces tűzbiztonság is elérhető, ami azt jelenti, hogy a tűznek 60-90 percre van szükséges ahhoz hogy a szerkezeten átjusson. Emelett a  STEICO hőszigetelések égése folyamán nem képződnek mérges gázok, nem csöpög és alacsonyabb füstképződés tapasztalható, így téve ezzel biztonságosabbá az emberi élet mentését.

A Környezetbarát minőség

A környezetbarát minőség

A STEICO környezetbarát fa alapú hőszigetelések és tartószerkezeti elemek gyártója különös hangsúlyt fektet a környezetvédelmi és az egészségvédelmi szempontokra. A STEICO termékek segítségével energiát takaríthatunk meg, megóvhatjuk környezetünket a káros terhelésektől. A farost alapú hőszigetelések  használata jelentős CO2 megtakarítást jelent, így csökkenthető az üvegházhatású gázok mennyisége. A növekedés során  a fák CO2-őt kötnek meg a légkörből.  1m3 fa 1 tonna CO2 megkötésére is képes. Egy átlagos családi ház melynél  a teljes hőszigetelése is farost alapú hőszigeteléssel történik annyi CO2-t tárol mint amennyit  egy kiskategóriás személygépkocsi  200.000 km megtétele alatt produkál.

A STEICO termékek olyan innovatív építőanyagok, melyek hosszú távú biztonságot, magasabb lakókomfortot jelentenek és segítenek az épületek energiamérlegét javítani. A STEICO termékek különösen környezetbarátak és gazdaságosak, mert takarékosan bánnak a meglévő erőforrásokkal.  Legyen szó tartószerkezeti elemekről, hőszigetelő anyagokról, alátétszigetelésről – a STEICO minden területre kínál megfelelő terméket!

A teljes STEICO termékpaletta rendelkezik FSC minősítéssel (Forest Stewardship Council). Eten túl a STEICO termékek IBR (Institute für Baubiologie Rosenheim = Épületbiológiai Intézet Rosenheim) minősítéssel is rendelkeznek, mely igazolja hogy a termékek épületbiológiai szempontból ártalmatlanok.

Mindegyik termékre igaz a könnyű kivitelezhetőség, bőrbarát, és nem öregszik el – Építőanyagok generációkra tervezve.

A STECIO cégcsoport a WWF Wood Groupnak a tagja, mely aktívan tesz a fenntartható erdőgazdálkodásért.

Megtakarítás

Energiatakarékosság = pénz megtakarítás

A STEICO mára már szinte minden alkalmazási területre kínál, újépítéshez és felújításhoz is természetes hőszigetelő anyagokat:  tetőkhöz, homlokzatokhoz, padlókhoz, födémekhez, masszív táblásított illetve befújásos farost hőszigeteléseket. A farost hőszigetelések nemcsak otthonunk értékét növelik, hanem jelentős energia megtakarítást is jelentenek. Több számítási példa is igazolja, hogy akár 80%-os energiamegtakarítás is elérhető egy energiapazarló régi épület felújításával.  A felújítás nemcsak épületének élettartalmát növeli meg, de annak értéke is növekszik, üzemeltetési költségei  pedig csökkenek a jól megválasztott hőszigetelő anyagoknak köszönhetően.

Új építésnél pedig a gyakorlat azt mutatja, hogy az építtető aki STEICO faházak mellett dönt, több hasznos lakótérhez jut azonos hőszigetelővastagság mellett, mint a klasszikus tégla épületeknél.

Újrahasznosítás

Mivel a STEICO hőszigetelő termékek nem tartalmaznak környezetterhelő káros anyagokat, így biztonságosan újrahasznosíthatóak. A gyártásban magas a megújuló alapanyagok aránya.

Felhasználás

A farost alapú hőszigetelések megmunkálása, hagyományos a fa megmunkáláshoz használt eszközökkel történik: pl. körfűrész, orrfűrész a megfelelő fűrészlapokkal. A vékonyabb flexibilis hőszigeteléseket hőszigetelőanyag vágó késsel lehet vágni. A masszív hőszigetelő táblák szerkezethez történő rögzítése  kapcsokkal vagy dűbelekkel történik.

A STEICO egy kézből kínál egymással kombinálható természetes hőszigeteléseket, tartószerkezeti elemeket és kiegészítőket.